Templates by BIGtheme NET
Home / Craciun / Talvisota – The Winter War

Talvisota – The Winter War

Talvisota – The Winter War, Evenimentele filmului Talvisota (The Winter War) pornesc din data de 13 octombrie, 1939, atunci când rezerviştii din armata Finlandeză sunt chemaţi pentru a participa activ la apărarea ţării. Doi fermieri, Martti Hakala şi fratele lui mai mic, Paavo, se alătură şi ei celorlalţi bărbaţi din localitatea Kauhava într-un pluton pe jumătate, fictiv, pe care îl comandă locotenentul adjunct Jussi Kantola. După ce se adună cu toţii la şcoala locală, bărbaţii sunt îmbarcaţi într-un tren care îi duce spre Seinäjoki.
Acolo, ei urmează să se alăture celeilalte părţi din Regimentul 23 al Armatei Finlandeze ce se află sub comanda locotenent-colonelului Matti Laurila. După o perioadă de instrucţie, regimentul porneşte către Karelian Isthmus, acolo unde oamenii lui Kantola îi ajută pe civilii din zonele care s-ar putea afla curând în zone de război să îşi evacueze casele şi să-şi adune bunurile pentru a se muta în altă parte. După ce marşează de-a lungul râului Taipale, oamenii lui Kantola ajută la construirea apărării în vederea unui atac iminent ce urmează a fi efectuat de Sovietici.
În data de 6 decembrie a aceluiaşi an, Uniunea Sovietică porneşte asediul asupra lor şi Bătălia de la Taipale, aşa cum va fi ea cunoscută, durează vreme de trei săptămâni. Pe parcursul acestor săptămâni, ruşii au reuşit de mai multe ori să pătrundă în tranşeele finlandezilor, însă de fiecare dată, cu o încăpăţânare ieşită din comun, finlandezii au reuşit să îi îndepărteze. În dată de 27 decembrie, ruşii opresc ofensiva de pe frontul de la Taipale, iar oamenii lui Kantola pot să se retragă în Yläjärvi pentru odihnă şi recuperare.
Urmăreşte online filmul Talvisota – The Winter War 1989 (Războiul de Iarnă), cu subtitrare în Română şi calitate HD.

Server Ok


Server OpenLoad


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*